Küçük Notlar
En küçüğümüzden, en büyüğümüze kadar elimizden düşürmediğimiz bir teknoloji hârikası “cep telefonu” var, değil mi? Bütün diğer, “bağımlılıklar” bunun yanında âdeta “solda sıfır” kaldı, nerdeyse…
Artık, buna “cep telefonu” değil de, başka isim bulmak gerekir, diye düşünüyor insan, ister istemez…
Bu, “bağımlılık” konusunda uzmanları çok şeyler yazdılar, söylediler…
Biz bugün, bir “gözlemimizi” sizlerle paylaşmak istiyoruz…
Efendim! Esasında, neredeyse, bütün bir insanlık âlemi bir “arayış” içine girmiş durumdadır…Şimdi, bu “arayışa” vâsıta olmakta “internet” başı çekiyor…
Kitap, dergi, gazete, tv. ortalığı istila etmiş ama; kaç tanesi bu “arayışa” tam cevap veriyor, belli değildir…Dememiz o ki; kaç tanesi insanlığın kaybettiği “huzuruna” cevap veriyor, acaba..!?Önemli olan da budur zâten…
Gerçi; her zamana mahsus olarak; “Kimileri Mevlâsını, kimileri de belâsını arıyor.” Olagelmiştir, bu ayrı mevzu…Tâbiî ki “arayan” bulur ama; ya “ne aradığını” bilmiyorsa; binbir türlü “tuzakların” farkında değilse ve o “yapıştığı, peşinden gittikleri” daha çok “huzurunu” bozuyorsa; işte o zaman “Dananın kuyruğu kopuyor” ve felâketler peş peşe geliyor, demektir…Tabiî ki; bir “Müslüman” için en büyük felâket, âhirette başımıza gelecekleri bilmemek ve gafletle cehenneme götürecek tuzaklara düşmektir…(Allah muhafaza etsin. Âmin!)
Çünkü, bu nevi keşifleri, insanlığın hayrına değil de, kendi süfli(aşağılık), bozuk, yıkıcı ideolijik işleri için vasıta olarak kullananların sayısı daha çoktur…
Tabi, bizim için mevzubahis olan kendi toplumumuz ve bilhassa gençliğimizdir…Bize düşen gençlerimize sahip çıkmaktır…
Rahmetli, Osman Yüksel Serdengeçti’nin; “Bir Nesli Nasıl Mahvettiler” isimli kitabı; gençlerimiz üzerinde oynanan oyunlara dikkatleri çekmişti…Rahmetli; N.Fazıl Kısakürek, bir makalesinde; “Bizim insanımız, elbisesinin astarında kaybettiği parasını, cebinde arayan insandır.” diye; milli ve mânevî değerlerini kaybetmeyen ama, unutturulan ve boş şeylerle meşgul edilen insan haline getirildiğini çok veciz ifâde etmiştir…
Rahmetli Peyami Safa “Yalnızız” ve “Fatih-Harbiye” romanlarında gençliğin içine çekilmek istenilen tuzakları çok dramatik olarak yazmıştır…
Elbette “Teknolijik” gelişmelerin olması çok iyidir. Bu vasıtaları hayırda kullanmak; şerre alet etmemektir esas olan…Bir diğer önemli husus da; bizim temel eğitim ve öğretim müfredatımız, Tarihi hakikatlere ve güzel dinimiz islâmiyetin ehl-i sünnet alimlerince yazılan kaynak kitablarına ve 1400 yıllık kültür ve medeniyet esaslarımıza göre yeniden, baştan aşağı gözden geçirilmeli, çocuklarımıza, gençlerimize iyi öğretilmelidir. Çocuklarımız, gençlerimiz; Dünyanın ne idüğü belirsiz ve en önemlisi de Müslüman Türke düşman mihrakların önüne yem olarak atılmamalıdır…
GÜNDEM
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024EKONOMİ
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.