500’ün üzerinde yayınevinin ve yüzlerce yazarın katılımıyla düzenlenen 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, geniş bir protokol ve vatandaş katılımıyla açıldı. Fuarın açılışına İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, yazarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel: “Kahramanmaraş, Edebiyatın ve Sanatın Başkentidir”
Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kitap fuarının Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliğini bir kez daha taçlandırdığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün bu güzel şehrimizin edebi ve kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serecek olan fuarımızın dokuzuncusunu düzenlemekten mutluluk duyuyorum. Kahramanmaraş, sadece kahramanlık destanlarıyla değil, sanatın ve edebiyatın mümbit toprakları olmasıyla da anılmıştır. Necip Fazıl Kısakürek, Aşık Mahzuni Şerif ve Cahit Zarifoğlu gibi büyük değerlerimizle edebiyat dünyasında önemli bir yer edindik. Bu fuar, usta kalemlerle genç yazar adaylarını bir araya getirerek geleceğe ışık tutacak bir etkinlik olacaktır.”
Başkan Görgel, fuarın yalnızca bir alışveriş alanı değil, aynı zamanda fikirlerin paylaşıldığı, dostlukların pekiştirildiği bir bilgi şöleni olduğunu ifade ederek çocuklar ve gençlere yönelik etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Fuarın Onur Konuğu İsmail Kara: “Entelektüel Birikim, Bir Toplumun Geleceğini Belirler”
Fuarın onur konuğu, akademisyen ve yazar İsmail Kara, konuşmasında entelektüel sermayenin önemine değindi:
“Bir toplumun siyasi, ekonomik ve toplumsal başarısı, entelektüel birikimine dayanır. Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kitaplar, bilgiye ve umuda açılan kapılardır. Kahramanmaraş’ın edebi zenginliğini kutluyor ve genç nesillere bu birikimi aktarmanın önemini vurguluyorum.”
TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişci: “Kahramanmaraş Yeni Ufuklara Yelken Açıyor”
TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın geçmişi ve geleceği arasında kurulan bağa dikkat çekti:
“Altı Şubat’ta yaşadığımız büyük depremden bu yana şehir olarak büyük bir inşa ve yükseliş içerisindeyiz. Kahramanmaraş, edebiyatıyla, kültürüyle ve sanatıyla her zaman var olacak. Yeni Kahramanmaraş’ı hep birlikte inşa ediyoruz.”
“Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı”
Bu yıl “Gel ve Dünyayı Keşfet” mottosuyla düzenlenen fuar, 140 yayınevi ve çok sayıda yazarın katılımıyla gerçekleşiyor. Söyleşiler, imza günleri, paneller ve atölye çalışmalarının yer aldığı zengin programıyla, fuar hem bilgi paylaşımı hem de dayanışma ortamı sunuyor.
Yaklaşık 500 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, depremden etkilenen bölge halkına moral ve motivasyon sağlamayı da amaçlıyor. Fuarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Görgel, etkinliğin şehre kültürel anlamda yeni ufuklar açmasını diledi.
Gurur Verici Bir Organizasyon
9. Uluslararası Kitap Fuarı’nın açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Öncelikle Kahramanmaraş’ta olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Benim sanat hayatımın ilk başladığı yerdir Kahramanmaraş. O yüzden benim için çok değerli. Bu yüzden kendimi Kahramanmaraş’a ait hissediyorum. Böylesine kadim bir tarihe mensup, ülkenin en önemli edebiyatçılarını yetiştiren Kahramanmaraş’ta kitap fuarının düzenleniyor olması gurur verici. Böylesine büyük ve güzel bir fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kitap Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdeleyle 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Fuar, 26 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
GÜNDEM
23 Kasım 2024GÜNDEM
23 Kasım 2024GENEL
23 Kasım 2024EKONOMİ
23 Kasım 2024GÜNDEM
23 Kasım 2024GENEL
23 Kasım 2024GÜNDEM
23 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.