. Başkan Okay: “Büyük Risk Alıyoruz Ama Buna Değer !” - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21291742,42%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Okay: “Büyük Risk Alıyoruz Ama Buna Değer !”

ABONE OL
24 Ocak 2024 12:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Okay: “Büyük Risk Alıyoruz Ama Buna Değer !”

               Depremin üzerinden 9 ay geçti.

               6 Şubat Kahramanmaraş depreminde şehrimizin dört bir yanı deyim yerindeyse yerle bir oldu. Binlerce deprem şehidimiz var. Tedavileri süren yaralılarımız çok sayıda.  Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar diliyorum. betvolem.com

                Depremde  on binlerce bina yıkıldı. Ve yine binlerce bina ağır hasarlı, yetkililerin tespitlerinin ardından yıkımları sürüyor.  Orta hasarların durumu ise büyük oranda neticelendi.

               Pazarcık ve Elbistan merkezli bu iki büyük deprem; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “Asrın Felaketi” 11 ilimizi ve onlarca ilçemizi, köylerimizi doğudan etkiledi. Depremin ilk anından itibaren millet-devlet  el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Yaraların sarılması için gösterilen çaba, verilen emek, gösterilen gayret hem devlet olarak hem millet olarak her türlü takdiri fazlasıyla hak etti.

               Tarihi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremin üzerinden 9 ay geçti. Şimdi şehrimizin yeniden inşa sürecindeyiz. TOKİ ile Çevre Şehircilik Bakanlığı ekipleri şehrimizin çeşitli bölgelerinde depremzede vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için olanca gayretleriyle çalışıyor. Fakat yıkım çok fazla, ev bekleyen depremzedelerimiz umutla devletimizden gelecek haberleri bekliyor. Diğer taraftan ise kış kapıda.

               İşte tam da burada yerel idarelere büyük işler düşüyor. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri, şehrin yapısını, halkı taleplerini  merkezi idareden daha iyi biliyorlar. Halk ile iç içe olan belediyelerin devreye girmesi gerekiyor. Halkın bir an evvel barınma sorunu çözecek konut ve iş yeri inşasında sorumluluk almaları gerekir diye düşünürken Dulkadiroğlu Belediyesi’nden önemli bir proje haberi aldım.

               Yerinde Dönüşüm Projesi

               Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve depremzedelere yerinde dönüşüm imkanı sağlayan uygulama için Dulkadiroğlu Belediyesi, bakanlığa çok güzel bir proje sunmuş. 6 Şubat depreminden en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Dulkadiroğlu’nda, yerinde dönüşüm isteyen depremzedeler için 3 bin konutun yapılması gerekiyor. Vatandaşların bir an evvel mağduriyetinin giderilmesi için zamanla yarışılırken sunulan bu proje çok önemli.

               Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile proje üzerine konuştum. 

               Necati Okay Başkan; “İlçe sınırlarımız içerisinde 3 bin konutluk yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek. Tabi bu kadar çok konutun sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması, takip edilmesi çok zaman alacak. İşte biz burada bir proje hazırlayarak sürece dahil olmak istediğimizi Bakanlığımıza bildirdik. Malumunuz Dulkadiroğlu Belediyemizin uhdesinde bulunan Akkent A.Ş  ile biz daha önce çok önemli toplu konut projeleri gerçekleştirdik. Toplu konut ve bireysel inşaat hususunda çok önemli tecrübeler kazandığımız, halkımızın memnuniyetini kazandığımız başarılı projelerimiz oldu. Dün olduğu gibi bugün de halkımızın ihtiyaçlarını biliyoruz. Ve tekrar söylüyorum konut projelerinde ve inşat sahasında ciddi anlamda tecrübe sahibiyiz. Bu noktada yetkili arkadaşlarımız ve teknik personelimizle hazırladığımız yerinde dönüşüm projemizi bakanlığımıza sunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uygun görmesi halinde Akkent Şirketimiz, yerinde dönüşüm sürecinde müteahhitlik vazifesini üstlenerek hızlıca çalışmalarına başlayacak. Halkımızın minimum maiyetlerde konut sahibi olması için çalışacağız. Akkent Anonim Şirketi olarak vereceğimiz hizmetle halkımızın kısa sürede barınma ihtiyacının karşılanması sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın üzerindeki yükü de hafifletmiş olacağız. Diğer taraftan sağlam, insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, kullanışlı yapılar inşa edeceğiz. En önemlisi ise insanlarımız, gönül rahatlığıyla güvenecekleri bir kurum üzerinden evlerini yeniden yapma imkanı bulacaklar. ” dedi.

               Necati Okay Başkan’a bu işin büyük risk taşıdığını, bir ilçe belediyesi olarak bu mesuliyetin altına girmenin kolay olmadığını söylediğimde aldığım cevap şöyle oldu.

                Başkan Okay oldukça kararlı bir şekilde; “Çok büyük bir riskin altına girdiğimizin farkındayım. Fakat olağanüstü zamanlardan geçiyoruz. Ailelerimizin huzurla içinde yaşayacakları konutları, esnafımızın güvenle iş yapacağı iş yerleri, çocuklarımızın güvenle oyunlarını oynayacakları alanları bir an evvel yapmalıyız. Yaralarımız derin, iyileştirmek için tüm riskleri alacağız. Çünkü halkımızı seviyoruz, şehrimizi seviyoruz ve biz halkımız için bu büyük riskin altına elimizi değil gövdemizi koyacağız.” cevabını verdi.  Bir siyasetçi olarak değil, şehre aşık bir Kahramanmaraşlı olarak olaya yaklaşan Necati Okay Başkanı tebrik ediyorum.

               Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!

               Dulkadiroğlu Belediyesi, yerinde dönüşüm projesiyle büyük hizmetler edeceğine inanıyorum. Atalarımızın boşa giden sözü yok! Merhum Ziya Paşa’nın da dediği gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!”

               Necati Okay Başkan ve ekibi daha önce yaptıkları Yenikent Konutları, Tarihi Bahtiyar Yokuşu, Tarihi Konaklar, Heyecan Bahçesi, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Değerler Müzesi, Cevizli Park Mesire Alanı gibi birçok başarılı projeye imza attılar. Dulkadiroğlu Belediyesi çok genç bir belediye olmasına rağmen güzel işler çıkararak Kahramanmaraş’ın tarihini ve kültürünü öne çıkardılar. Yaptıkları gençlik merkezleriyle şehrimizin gençlerine, öğrencilerine dokunmayı başardılar.

               Yeniden eski huzurlu ve mutlu günlerimize dönmemiz için şehrimizi yeniden inşa etmeliyiz. Depremzedelerimizin mağduriyetlerini bir an evvel gidermenin yoluna bakmalıyız. Küllerimizden doğmalı, geleceğe emin adımlarla ilerlemeli, umutla bakmalıyız.

               Bu yüzden Dulkadiroğlu Belediyesi’nin minimum maliyeti, mağduriyetlerin giderilmesini ve  hızlı çözümü hedefleyen  yerinde dönüşüm projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve başta Necati Okay Başkan olmak üzere projede emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.