. CHP İl Başkanı Ünal Ateş: Eğitimde AKP’nin Yaptığı Tahribat Büyüyor - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21291742,42%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İl Başkanı Ünal Ateş: Eğitimde AKP’nin Yaptığı Tahribat Büyüyor

CHP İl Başkanı Ünal Ateş: Eğitimde AKP’nin Yaptığı Tahribat Büyüyor

ABONE OL
10 Eylül 2024 11:07
CHP İl Başkanı Ünal Ateş: Eğitimde AKP’nin Yaptığı Tahribat Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin eğitim sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ateş, 22 yıllık iktidar sürecinde eğitim sisteminin siyasallaştırıldığını, öğrenci, veli ve öğretmenlerin taleplerine kulak verilmediğini belirtti.

Ateş, 9 farklı Milli Eğitim Bakanı’nın görev yaptığı AKP döneminde, her bakanın kendi ideolojik yaklaşımlarını dayattığını ve sürekli değişen eğitim sisteminin öğrencilerin geleceğini tehlikeye attığını ifade etti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni de eleştiren CHP İl Başkanı, bu modelin bilimsel temellerden uzak, dayatmacı bir anlayışla uygulamaya konduğunu vurguladı.

Açıklamada ayrıca öğretmen atamalarındaki eksikliklere dikkat çeken Ateş, eğitim yılının başlamasına rağmen öğretmen açığının sürdüğünü ve öğretmenlerin emek sömürüsüyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarla MEB istatistikleri arasında ciddi çelişkiler olduğuna değinen Ateş, 2024 yılında en az 50 bin öğretmenin atanması gerektiğini savundu.

Ünal Ateş, aynı zamanda okullarda temizlik ve güvenlik personeli eksikliğine de dikkat çekti. Okullara yeterli bütçe ayrılmadığı için velilerden bağış talep edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin büyük oranda eridiğini ve sadece personel giderlerine ayrıldığını ifade etti.

CHP İl Başkanı, devlet okullarında eğitim hakkının her geçen gün daha da zorlaştığını, öğrencilere bir öğün yemek bile verilemediğini belirterek, bütçenin çocukların en temel ihtiyaçlarına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.