. ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İ KAPATALIM” - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21291742,42%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İ KAPATALIM”
  • Habernik
  • Politika
  • ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İ KAPATALIM”

ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İ KAPATALIM”

ABONE OL
20 Ekim 2023 22:07
ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İ KAPATALIM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ERBAKAN:”BU KATİL SİYONİST REJİMİ KORUMAK BİZE Mİ DÜŞTÜ? İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VE MALATYA KÜRECİK’İKAPATALIM”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Anadolu Buluşmaları programı çerçevesinde bu gün Kahramanmaraş’a geldi. Erbakan Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada İsrail’in Filistin’deki Müslüman halka uyguladığı ablukada, genç yaşlı, kadın çocuk demeden katlediyor. Öyle ise, “Bu katil Siyonist Rejimi Korumak bize mi düştü? İncirlik Üssü’nü ve Malatya Kürecik’i kapatalım” dedi.

Erbakan konuşmasında şunları belirtti;” Bu buluşmamızın, bu programımızın hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Her şeyden önce Değerli ev sahibimiz, kıymetli il başkanımıza, Kahramanmaraş teşkilatımıza, hanım ve gençlik teşkilatlarımıza, emeği geçen bütün isimsiz kahramanlarımıza çok teşekkürler ediyorum. Değerli basın mensuplarına, ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ve tabii ki burada bizleri yalnız bırakmayan davetimize icabet eden muhtarlarımız, iş adamlarımız, kanaat önderlerimiz, sivil toplum kuruluşları, temsilcilerimiz, basın mensuplarımız ve çeşitli siyasi partilerde, geçmiş görev yapmış kıymetli misafirlerimiz, tüm Maraşlılar hepinizi hanımıyla, erkeğiyle ayrı ayrı selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum ”dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILMASI GEREKEN AMA HENÜZ GERÇEKLEŞTİRELEMEYEN HİZMETLERİN OLDUĞU BUNUNLA İLGİLİ ESNAFIMIZIN, MARAŞ HALKININ ŞİKAYETLERİNE ŞAHİT OLDUK

Erbakan;”Bugün Kahramanmaraş’ta Tüm ilçelerinde Yeniden Refah Partimizin teşkilatlarıyla ve genel merkez heyetimizle beraber Anadolu Buluşmaları programımızı gerçekleştirdik. Bu programlarımızda hem esnafımızla, hem halkımızla hem sivil toplum kuruluşlarıyla Buluşmalarımızı yapıyoruz.

Maraş’ta  da hem bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleri geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem dolayısıyla hem de aynı zamanda bugüne kadar depremden geçen süre içerisinde yapılan Çalışmalar, eksik kalan yönleri, talepler, sıkıntılar, problemler bunlarla ilgili doğrudan doğruya, Maraşlılardan bilgi almak maksadı ve hem de önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak Yeniden Refah Partimizin projelerini aktarmak ve yerel seçimlerde de Kahramanmaraş’tan destek işlemek maksadıyla bu programlarımızı yaptık” dedi.

Erbakan;”Değerli Genel Başkan Yardımcılarımız, MKYK üyelerimiz, çevre illerden gelen başkanlarımız, ilçe başkanlarımız bu Programlarımıza iştirak ettiler, destek oldular. Şu anda da pek çoğu aramızdalar. Kendilerine de bu vesileyle bir kez daha teşekkürler ediyorum. Tabii bugün Maraş’ta Maraş halkının Yeniden Refah Partimize olan teveccühünü ilgisini, desteğini Özellikle belediye seçimlerinde Yeniden Refah Partimizin mutlaka kendi adaylarıyla seçime gitmesi yönündeki taleplerini ve böyle bir durumda Yeniden Refah Partimize Maraş’taki belediyelerde bir değişim için destek olacaklarını, oy vereceklerini bizlere ettiler. Bütün ekiplerimiz, bütün genel başkan yardımcılarımız, görüşebildiğim kadarıyla aynı şeyi bizlere ifade ediyorlar. Aynı duruma şahit olduklarını ve biz de bu duruma şahit olduk. Yeniden Refah Partimize teşkilatlarımıza, ilginin her geçen gün arttığını yerel seçimlerde Maraş’ta Yeniden Refah Partimizin adaylarına ciddi bir teşkilatın Maraş halkı tarafından verileceğini bugünkü çalışmalarımızda gördük.Tabii bundan dolayı büyük bahtiyarlık duyduk. Bununla beraber gördüğümüz diğer bir husus Maraş’ta yapılması gereken ama henüz gerçekleştirilmeyen hizmetlerin olduğu bununla ilgili esnafımızın, Maraş halkının şikâyetlerine şahit olduk” dedi

MARAŞ HALKI KENDİ ACISINI UNUTMUŞ GAZZE’DEKİ MÜSLÜMANLARIN DURUMLARINA ÜZÜLDÜKLERİNİ SÖYLÜYORLAR

Erbakan;” Orta hasarlı binalarla ilgili yapılması gerekenler, ağır hasarlı binaların bir an evvel yıkılması  yıkılan Yerlerde yeni binaların bir hak mağduriyetine yol açmadan bir an evvel yapılması, özellikle Maraş’ın merkezinde yapılacak olan hizmetlerin bir an evvel gerçekleştirilmesi pek çok konuda bunları inşallah il başkanımız, il teşkilatımız not ediyorlar genel merkezimiz hem Maraş teşkilatımız bu konuda inşallah kapsamlı bir raporu bir an evvel hazırlayacaklar. Ve biz de bugün Maraş halkına, esnafımıza da ifade ettiğimiz gibi bu eksiklerin mecliste ve meclis dışında dile getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz Bu eksiklerin tamamlanması, yaraların bir an evvel sarılması için inşallah mecliste de, meclis dışında da yeniden Refah Partisi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ettik. Burada da bir kez daha ifade ediyoruz. İnşallah bu ziyaretimizin yapacağımız çalışmalarımızı Bu sorunların çözümüne vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Tabii karşılaştığımız diğer önemli bir husus Maraş halkının mayasının ne kadar sağlam bir maya olduğuna ilişkin bugün pek çok Maraşlı esnafımız, halkımız Nasılsınız? Nasıl gidiyor? Afiyette misiniz? Diye sorduğumuzda kendi daha birkaç ay önce yaşadıkları o felaketi kayıplarını kaybettikleri yakınlarını dahi bir kenara koymuşlar. Diyorlar ki biz Gazze’deki masum çocukların kadınların öldürülmesine üzülüyoruz. Gazze’ye dua ediyoruz. Ve Gazze’deki bu zulüm yüzünden çok büyük acı yaşıyoruz, çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Daha birkaç ay evvel kendisi böyle büyük bir felaketi yaşamış bu kayıpları vermiş bir halkın bu inceliği göstermesi gerçekten de Erbakan Hoca’mızın da Allah gani gani rahmet etsin. Her zaman ifade ettiği gibi bu milletin kökünde, özünde, iman yatar diyordu. Gerçekten de milletimizin aziz milletimizin ne kadar ince düşüncenin ne kadar ümmet kardeşliğine, İslam kardeşliğine önem veren ve ümmetin derdiyle dertlenen Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenen bir millet olduğunu bugün Maraş’taki yaptığımız ziyaretlerde, gözlemlerde bir kez daha gördük Elhamdülillah. Tabii ki bu vesileyle Gazze Şehitlerimize de bir kez daha Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Oradaki yaralılarımızı acil şifalar diliyoruz. Cenabı Allah bir an evvel onların selamete çıkmasını inşallah nasip eylesin. Tabii ki bu üzüntüyü O acıyı hissediyoruz. Ve dualar ediyoruz” dedi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERİN YÖNETİCİLERİ,  GAZZE HALKI İÇİN BİR AN ÖNCE ADIMLAR ATMALILAR

Erbakan; “Özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerinin adım atması, fiili adımlar ortaya koyması gerektiğini de ifade ediyoruz. İşte bugün Müslüman ülkelere çok büyük nimetler vermiş. Dünyadaki petrolün üçte ikisi Müslüman ülkelerin elinde. Dünyadaki doğalgazın yarıdan fazlası  Müslüman ülkelerin elinde. Dünyadaki su kaynaklarının yarıdan fazlası Müslüman ülkeler deniyor. Bu üçünü saydıktan sonra Ayrıca aslında diğerlerini saymaya bile gerek yok. Petrol olmadan, doğal gaz olmadan, su olmadan kimsenin hayatta kalması, kimsenin hayatını devam ettirmesi mümkün değil. Öyleyse en azından şu petrolü şu doğalgazın vanalarını kısalım. Hem Amerika’ya hem zulme destek olan diğer batılı ülkelere ve İsrail’e bu petrolün ve doğal gazın akışını durdursak, azaltsak en azından Hazreti İbrahim Aleyhi selamın ateşine bir zerre su taşıyan karınca gibi bir adım atılsa. Bir duruş ortaya koyulsun Çünkü kınamalarla ateşkes çağrılarıyla lanetlemelerle hiçbir şey olmadığını 75 seneden beri görüyorum. Amerika’yı da arkasına almış bir canavar. Bütün insanlığa düşman bir canavar Kendisi dışındakileri insan olarak dahi görmeyen bir zihniyet, bir canavar. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli, hasta demeden kilise, cami, hastane, okul demeden yerle bir ediyor” dedi.

ŞU AMERİKA’NIN İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATALIM.İSRAİL’İ KORSUN DİYE MALATYA’DA KURULAN KÜRECİK FÜZE RADAR SİTEMİNİ KAPATALIM

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü; Kınamalarımız, lanetlemelerimiz, konuşmalarımız, ateşkes çağrılarımız 75 seneden beri bir işe yaramadı. Şu Amerika’nın İncirlik Üssü’nü kapatalım. İsrail’i korusun diye Malatya’da kurulan kürecik füze radar sistemini kapatalım.

Niye Malatya’ya kurulmuş? Niye işgale kurulmamış İran füzelerine karşı İsrail’i korumak için oraya füze kalkanı kuruluyor. Niye Malatya’ya kuruluyor? Çünkü İsrail’e kurulursa uzak kalıyor. İran’dan ateşlenen füzenin ateşlendiği anda algılanabilmesi için İran’a daha yakın bir nokta olması lazım. Bunun için de Malatya’yı seçmişler Bu katil Siyonist rejimi korumak bize mi düştü Allah aşkına? Süreci kapatalım, izciliği kapatalım. Müslüman ülkelerdeki Amerikan üslerini kapatalım.

Sadece Türkiye’de değil başka Müslüman ülkelerde de var. Doğal gazı petrolü vermeyelim. Efendim şöyle olur, böyle olur, kriz olur, daha beter başımıza iş gelir. Işte Allah gani gani rahmet etsin. Erbakan Hocamızın uygulamaları ortada. Erbakan Hocamız, Kıbrıs Barış Harekatı’nın emrini vermeden önce Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı  Ankara’ya geldi. Rahmetli Bülent Ecevit’le başbakanımızla görüştü. Dedi ki sakın ha böyle bir şeye kalkışmayın. Bizim Amerikan yönetimi olarak buna iznimiz yok. Eğer böyle bir şey yaparsanız Akdeniz’de uçak gemilerimizi, filomuzu görürsünüz. Siz Kıbrıs’ı hareket kalkarsanız biz de sizi vururuz. E peki Erbakan Hoca’mız ne yaptı? İngiltere’ye rağmen, Avrupa’ya rağmen ve Amerikan yönetiminin bu tehdidine rağmen kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil Cenabı Allah’tır dedi. Ve Kıbrıs Harekatı’nın emrini verdi. Başbakan vekili olan Rahmetli Bülent Ecevit Londra’da görüşmelerdeydi. Başbakan vekili olarak rahmetli Genelkurmay Başkanı Semih Sancar’a emir verdi. Ve o hareket yapıldı. Amerikan hiçbir söylediğini yapamadı, cesaret edemedi. Büyük bir zafer kazanıldı ve bugün neredeyse 50 seneden beri Kıbrıs’ta bir tane Müslüman Türk kardeşimizin burnu bile kanamıyor. Arkasından Amerika ambargo uyguladı. Erbakan Hocamız da işte o noktada sen bize ambargo uygularsan ben de senin incirlik üssünü kapatırım dedi. Ve tarihte ilk defa Amerika’nın İncirlik Üssü kapatıldı.  Ne oldu? Dünya başımıza mı yıkıldı? Hayır O ambargo Türkiye’de sanayinin ve savunma sanayinin gelişmesine vesile oldu. Aselsan kuruldu. Savunma sanayine yatırımlar yapıldı. Roketsan, Havelsan o ambargonun bir de böyle bir hayra vesile olduğunu biliyoruz. Sonra Amerikan Büyükelçisi geldi Erbakan Hoca’mıza. Televizyonlarda bunu kendisi anlattı. Bizim kırmızı  çizgilerimiz var. Bunlara uymanız gereklidir dedi. Bunlara uyarsanız sizinle çalışırız. Nedir o? Bir defa İran’a ve Irak’a ambargo uyguluyoruz biz Amerika olarak. Siz bunu delmeyeceksiniz. Türkiye olarak bu ambargoya uyacak diğer bir konu Türkiye’deki çekiç gücü Amerikan askerlerinin süresini uzatacaksınız. Bunlara dokunmayacaksın. Erbakan Hocamız ne dediyse bu büyükelçi tam tersini yaptı. İran’la doğal gaz anlaşmasını imzaladı. Irak’la petrol boru hattını yeniden açtı. Bu ambargoları deldi Bu haksız ambargoları ve Amerikan askerlerinin çekiç gücü kulağından tuttuğu gibi Türkiye’den dışarı attı.

D8’ kurarak İslam birliğinin ilk adımını attı. Ümmet için davası için, insanlık için, İslam alemi için, milletimiz için atması gereken adımı hiç kimseden korkmadan çekinmeden cesur bir şekilde attı. Allah gani gani rahmet eylesin. Şimdi bugün de Müslüman ülkelerin yöneticilerine bu adımları atmaları gerektiğini ifade ediyorum. Cesur bir şekilde Neden? Biraz evvel söylediğimiz gibi kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil Cenabı Allah bir asırlar boyunca mazlumun yanında saf tutan ecdadımız gibi mazlumun yanında bulunmamız gerekir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.