. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek’ten Mücbir Sebep Çağrısı: Özel Kanun Çıkarılmalı - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21291742,42%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek’ten Mücbir Sebep Çağrısı: Özel Kanun Çıkarılmalı
  • Habernik
  • Gündem
  • Politika
  • İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek’ten Mücbir Sebep Çağrısı: Özel Kanun Çıkarılmalı

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek’ten Mücbir Sebep Çağrısı: Özel Kanun Çıkarılmalı

ABONE OL
27 Ağustos 2024 10:45
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek’ten Mücbir Sebep Çağrısı: Özel Kanun Çıkarılmalı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda bir de özel kanun çıkarılması gerektiğini belirtti. Tekerek, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilan edilen mücbir sebep halinin, esnaf ve iş dünyası için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Tekerek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mücbir sebep hali uzatılmakla kalmamalı, bu konuda bir özel kanun çıkarılmalıdır. Depremden zarar gören 12 ilimiz için ilan edilen mücbir sebep, şu anda Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay illeri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçerli. Ancak mevcut mevzuata göre, mücbir sebep sona erdiğinde verilmeyen beyannamelerin bir ay içinde verilmesi ve vergi, prim ödemelerinin teminat alınarak taksitlendirilmesi isteniyor. Bu, esnafımız için büyük bir yük.”

“Mücbir Sebep Hali 10 Yıl Sürmeli”

Tekerek, Van depremi sonrası mücbir sebep halinin 5,5 yıl sürdüğünü hatırlatarak, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcılığının ve sonuçlarının çok daha ağır olduğunu belirtti. Bu nedenle mücbir sebep süresinin en az 10 yıl olması gerektiğini savunan Tekerek, “İlk üç yıl tamamen beyansız, bildirgesiz ve ödemesiz bir dönem olmalı. Daha sonra kademeli bir geçiş sağlanmalı ve ilk beş yıl ödeme yapılmamalı,” dedi.

“Şehirde Belirsizlik Hâkim”

Kahramanmaraş’taki duruma dair tespitlerde bulunan Tekerek, şehirde ciddi bir belirsizliğin hâkim olduğunu belirtti. “Esnafımız, sanayicimiz, tüccarımız, her dört ayda bir mücbir sebep uzatılsın demekten artık utanıyor. Konut ve işyeri sorunu devam ediyor. Mücbir sebep sona erdi, hadi beyanname verin, vergi ödeyin, prim ödeyin demek, en hafif tabirle vatandaşa zulümdür,” dedi.

“Özel Vali Atanmalı”

Tekerek, Kahramanmaraş gibi depremden etkilenen illere “deprem valisi” atanması gerektiğini de önerdi. Bu özel valinin, kamu kurumları arasında koordinasyonu sağlayarak şehrin imarı konusunda birinci derece yetkili olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, şehrin imar planında bütüncül bir yaklaşımın eksik olduğunu dile getiren Tekerek, “Şehrin tamamı için yeni bir imar planı, yeni yollar ve altyapı planlanmamıştır. Zemini kötü olan yerlerde güçlendirme çalışmaları yapılmış, ancak bu çalışmalar devletin zarara uğramasına neden olmuştur,” dedi.

Son olarak Tekerek, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı olarak, şehrin eksiklerini ve yanlışlarını yüksek sesle gündeme getirmeye devam edeceklerini belirterek, “Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır,” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.