. Kahramanmaraş Halkı Gürültü Kirliliği Konusunda Yetkililere Seslendi: "Gürültü Kirliliği Önlenmeli, Gece Sessizliği Sağlanmalı!" - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21347302,44%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahramanmaraş Halkı Gürültü Kirliliği Konusunda Yetkililere Seslendi: “Gürültü Kirliliği Önlenmeli, Gece Sessizliği Sağlanmalı!”
  • Habernik
  • Gündem
  • Kahramanmaraş Halkı Gürültü Kirliliği Konusunda Yetkililere Seslendi: “Gürültü Kirliliği Önlenmeli, Gece Sessizliği Sağlanmalı!”

Kahramanmaraş Halkı Gürültü Kirliliği Konusunda Yetkililere Seslendi: “Gürültü Kirliliği Önlenmeli, Gece Sessizliği Sağlanmalı!”

ABONE OL
14 Eylül 2024 12:05
Kahramanmaraş Halkı Gürültü Kirliliği Konusunda Yetkililere Seslendi: “Gürültü Kirliliği Önlenmeli, Gece Sessizliği Sağlanmalı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş halkı, şehirde artan gürültü kirliliği konusunda yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını talep ediyor. Özellikle açık hava düğün salonlarından gelen yüksek sesler ve abartılı egzoz kullanan araçların trafiğe çıkışı, vatandaşların rahatsızlığına yol açıyor. Halk, bu konuda düzenlemelerin yapılmasını ve gürültü kirliliğinin bir an önce önlenmesini istiyor.

Açık hava düğün salonlarının ses seviyesini yalnızca davetlilerin duyabileceği şekilde ayarlaması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Düğün salonlarının sesi, 3-4 mahalle ötesine kadar duyuluyor. Bu durum halkın huzurunu kaçırıyor. Salonlar uyarılmalı ve ses seviyeleri kontrol edilmeli. Sokak düğünleri ise ya tamamen yasaklanmalı ya da ses seviyesi en fazla saat 22.00’ye kadar düşürülmeli” şeklinde taleplerini dile getirdi.

Gece Saatlerinde Gürültüye Müdahale İstiyorlar

Özellikle akşam saatlerinde motorların ve yüksek ses çıkaran abartılı egzozlu araçların trafikte dolaşması, vatandaşları huzursuz ediyor. Halk, bu araçların trafikten men edilmesini ve ses kirliliğinin önüne geçilmesini talep ediyor. Saat 20.30’dan sonra trafikte gürültü yapan motorlara ve yüksek ses çıkaran araçlara izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Abartılı egzoz kullanan araçlar trafikten men edilmeli, motorların akşam saatlerinde özellikle 20.30’dan sonra trafiğe çıkışı yasaklanmalı” çağrısında bulundu.

Ayrıca, yemek dağıtımı yapan moto kuryelerin hem trafikte hem de gürültü kirliliğinde sıkıntı yarattığını belirten halk, kuryelerin daha dikkatli olmalarını ve ses seviyelerini kontrol etmelerini istiyor.

Havai Fişek ve Gürültü Okul Döneminde Daha Hassas Bir Konu

Vatandaşlar, havai fişeklerin akşam saat 20.30’dan sonra kesinlikle atılmaması gerektiğini belirterek, okul döneminde öğrencilerin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu hatırlattı. “Okullar açıldı ve herkesin okula giden bir çocuğu var. Çocukların uyuması, sabah erken kalkıp okula gitmeleri gerekiyor. Keyif yapacağız diye insanları rahatsız etmeye hakkımız yok” diyen vatandaşlar, gürültü kirliliğinin hem halk sağlığını hem de öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Kahramanmaraş halkı, yetkililerden gürültü kirliliği konusunda daha sıkı önlemler almasını ve şehirdeki sessizliğin korunmasını talep ediyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.