. MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti - Habernik
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21291742,42%
Kahramanmaraş
20°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti
  • Habernik
  • Gündem
  • Politika
  • MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti

MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti

ABONE OL
3 Ağustos 2024 09:51
MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Ahmet Kuybu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz ve ilçe başkanları da hazır bulundu.

Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, görüşme sırasında depremin ilk gününden itibaren sahada canla başla çalışan esnaf odalarının karar alma süreçlerinde daha etkin yer alması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı. Şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini ve taleplerini dinledi. Dora, “Bir kentin kalkınması esnafının kalkınmasıyla mümkündür” dedi.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu ise ziyarette şunları belirtti: “Deprem bölgesinde esnaflarımızın sıkıntıları var. Bu sıkıntıların giderilmesi için hep beraber el birliği ile çalışıp hareket etmeliyiz. Mücbir sebep hali uzatılmalı.”


Başkan Ahmet Kuybu, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde, deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan esnafların mücbir sebep hali kapsamında değerlendirildiğini hatırlattı. Mücbir sebep halinin başladığı tarihten itibaren verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin sürelerinin ertelendiğini, ancak bu sürenin 31 Ağustos 2024 tarihinde sona ereceğini belirtti.


Kuybu, mücbir sebep halinin uzatılması talebini yenileyerek, bu konuda gerekli görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. Mücbir sebep halinin uzatılmasının, depremden etkilenen illere özel teşvik paketleri ve destek hibe projelerinin artması, esnaf ve sanatkârların birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için yapılandırma ve ödeme kolaylıkları getirilmesi gibi düzenlemelerin önemine dikkat çekti.


Kuybu, Mücbir sebep halinin, depremde ağır yara alan ve toparlanmaya çalışan esnaf ve sanatkârların tekrar kaybettikleri iş gücüne sahip olabilmeleri ve pazarlarını güçlendirebilmeleri hayati önem taşıyor” dedi.

Karakoç Dora ve beraberindekiler, esnafın sorunlarına çözüm bulmak için işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.